8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Bevrijdingsdag concert vanaf 19:30 uur online

Op 5 mei wordt bevrijdingsdag gevierd. U kunt kijken, luisteren en genieten van een online Bevrijdingsconcert vanuit de monumentale Dorpskerk Moordrecht. Het concert is mogelijk gemaakt door Eelco Slingerland van Flying Eagle in samenwerking met Orgelcultuur Zuidplas, gemeente Zuidplas en het kerkbestuur Dorpskerk Moordrecht.

Dit concert is nog ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid voor de gemeente Zuidplas. Vanwege alle maatregelen ging dit in 2020 niet door en is verschoven naar dit jaar. Nu online omdat ook nu nog maatregelen gelden met beperkingen.  Aan dit concert werken mee André van Vliet op orgel en Arjan & Edith Post op trompet. Vanaf 19:30 uur is het concert via de onderstaande video te zien:

Vlag op 5 mei

Op 5 mei mag de nationale vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang in top. Wie de vlag ’s nachts wil laten hangen wordt verzocht deze goed te verlichten, waardoor de kleuren goed zichtbaar zijn. De vlag mag ook gecombineerd worden met de gemeentevlag, provincievlag of vlaggen van andere landen die bij de bevrijding betrokken waren.

Advertentie