vrijdag 29 maart 2024

RECO ZVH wint laatste uitwedstrijd in Houten van Taurus

Zaterdag 8 mei werd de laatste uitwedstrijd gespeeld tegen het team van Taurus in Houten. In de eerdere ontmoetingen waren de beide teams aan elkaar gewaagd en zo ook in deze een na laatste poulewedstrijd. Met gedegen spel wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd via de setstanden 21-25, 25-22, 20-25 en 19-25 met 3-1 te winnen

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde zijn vaste basis op met aanvoerder Chris van Mullem en Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers,

Vincent van der Kraats, Thomas van Rij en libero Mika Prins. RECO begon sterk aan deze eerste set en wist met een prima aanvallende en blokkerende Benjamin Parkinson uit te lopen naar een 2-6 voorsprong waardoor scheidend Taurus coach Eric Gras zijn eerste time-out moest nemen. Dit hielp en Taurus kon langzaam maar zeker meer in hun spel komen. Dit zorgde ervoor dat de beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. RECO wist met hun service de druk weer op Taurus te zetten en konden zij een minimaal gaatje scoren. Waarbij in deze fase de inbrengen van Niels de Vries met zijn blokkering hoog was. Deze set werd dan ook met 21-25 door RECO gewonnen/

Taurus wist zich in de tweede set te herpakken en nam het heft in eigen hand en wist nu de score in hun voordeel te laten vallen. Vooral de aanval van Dylan Boerefijn wist de Zevenhuizense blokkering te omzeilen. Pas in de eindfase wist RECO dichtbij te komen tot 21-20. De gastheren deden er nog en stapje bovenop en kon deze set binnenhalen met 25-22.

RECO wist de ingeslagen weg in de eindfase van de tweede set door te zetten en wist de gelijk opgaande strijd beter te vervolgen. Aanvoerder Chris van Mullem wist in het eerste gedeelte zijn ervaring te tonen en telkens RECO naar een punt voorsprong te brengen. Taurus probeerde met hun opslag de Zevenhuizense verdediging te verschalken, maar libero Mika Prins wist zijn verdediging goed te organiseren en zorgde ervoor dat Timothy Scheffers zijn aanvallers goed in stelling kon brengen. Hierdoor kon Thomas van Rij scoren en op het eind wist Vincent van der Kraats het winnende punt bij 20-25 te scoren.

Ook in de vierde set gingen de Zevenhuizense heren goed door en konden nu vanaf het begin een beslissend gat te slaan. In deze set bleef Vincent van der Kraats zijn puntentotaal opschroeven en na afloop bleken dat er 21 te zijn. Benjamin Parkinson met 20 punten een goede tweede bij de topscorers van RECO, De ploeg van trainer/coach Kristian van der Wel kwam niet in gevaar en met een 19-25 eindstand in deze set werd de wedstrijd met 3-1 winnend afgesloten.

Door deze overwinning blijft RECO in deze ranglijstpoule net met één punt achter het Talententeam aan de top staan.

Voor RECO staat op zaterdag om 16.00 uur de laatste wedstrijd in deze ranglijstpoule op het programma. Dan spelen de Zevenhuizense heren in Swanla tegen het team van Bielderman Koetsier /SSS uit Barneveld. RECO neemt na deze wedstrijd afscheid van de middenaanvallers Ludrich Innocente en Niels de Vries en Gianno Beij en Thomas van Rij en de al afgezwaaide Cain van Hal

Taurus: Jens de Hoogh (14), Daan van Haarlem (2), Dylan Boerefijn (18), Jochem Bloem (10), Tom van den Boogaard (8), Finn Frielink (10), Mats Bleeker (L)

RECO ZVH: Thomas van Rij (6), Vincent van der Kraats (21), Niels de Vries (14), Timothy Scheffers (2), Benjamin Parkinson (20), Chris van Mullem (12), Mika Prins (L)

Foto’s : Nico Perdijk