8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Politie betrapt bestuurder met 202 km per uur op Moordrechtboog

De verkeersdienst van de politie eenheid Den Haag laat weten dat men een automobilist met een snelheid van 202 kilometer op de Moordrechtboog (N457) in Moordrecht heeft aangehouden.

Afgelopen weekend was deze bestuurder een van de 9 bestuurders die zijn rijbewijs mocht inleveren volgens de tweets van de politie. Op deze provinciale weg is de maximale snelheid 80 kilometer.

Op de rijksweg A12 te Zevenhuizen hield de verkeersdienst een bestuurder van een personenauto staande nadat deze gecorrigeerd een snelheid van 176 km/h had gereden waar 100 was toegestaan. Deze bestuurder bleek ook nog eens onder invloed te zijn van alcohol. “Hij was dit weekend niet de enige, want de collega’s kregen dit weekend helaas te maken met meerdere alcomobilisten. Een combinatie die überhaupt slecht is, want alcohol en verkeer gaan gewoon niet samen” aldus de politie.

De politie benadrukt dat er vaak bij ernstige verkeersongevallen vaak een verkeersovertreding vooraf gaat. “Onze aanwezigheid op de infrastructuur en het optreden tegen de verkeersovertreding blijkt ook nog eens meer dan nodig als we zien dat er in één weekend 11 keer inzet gevraagd wordt ter ondersteuning bij ernstige verkeersongevallen” valt terug te lezen op het Twitter kanaal.

Advertentie