8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

College B&W Zuidplas heeft geen bezwaren tegen nieuwbouw moskee in Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met een bouwplan van de Stichting Islamitische Moskee Errahmane om een nieuw verenigingsgebouw aan de Prinses Irenestraat in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het verenigingsgebouw moet op de plaats komen waar nu het huidige gebouw is waar de moskee is in gevestigd. De stichting kocht een aantal kaar geleden het oude gebouw van de Reisduif die ophield met bestaan. Naast nieuwbouw wil de moskee het aantal parkeerplaatsen vergroten op het eigen terrein om zo te voldoen aan de gemeentelijke parkeernorm. In het plan staat een gebouw van 2 verdiepingen waarbij aan de voorkant, met overburen, het pand dakkapellen krijgt en aan de kant van het spoor een volledige verdieping.

Het gebouw is ca. 500 vierkante meter groot en bestaat uit 2 gescheiden functies voor mannen en vrouwen op de begane grond en de verdieping, inclusief de bijbehorende wasruimten. In vergelijking met het bestaande gebouw wordt het nieuwe gebouw groter: ca 3.00 meter dieper (naar het noorden) en 3.00 meter breder (naar de spoorzijde). Het plan voldoet niet aan het bestemmingsplan qua vergroting en daarom stelt het college voor om een verklaring van geen bedenkingen af te geven waardoor de nieuwbouw plaats kan vinden.

Spoorzijde

Volgens het raadsvoorstel is het plan reeds met omwonenden besproken en zijn aan de hand van deze gesprekken aanpassingen aan het plan gemaakt. Gedurende het ontwerpproces heeft de initiatiefnemer ook op individuele basis contact gehouden met verschillende bewoners. Bij indiening van de omgevingsvergunning heeft de initiatiefnemer ook nog een brief verstuurd naar de omwonenden over het planvoornemen. Tijdens de ter inzage legging zal de initiatiefnemer ook nog een (digitale) informatieavond organiseren.

Als de gemeenteraad van Zuidplas instemt op 18 mei met dit plan zal het zes weken ter inzage worden gelegd waarop belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Mochten er geen zienswijze worden ingediend mag het college van B&W besluiten toestemming te geven.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg