8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

MCD supermarkt in Oude Dorp Nieuwerkerk sluit op 28 mei

De MCD supermarkt zal op vrijdag 28 mei voor de laatste keer open zijn en zal na 102 jaar de levensmiddelenwinkel en naderhand supermarkt vertrekken. Via diverse bronnen kreeg Gouda IJssel Nieuws door de klap hard aangekomen bij de medewerkers en de klanten.

“Vanwege onvoldoende toekomstig perspectief hebben we moeten besluiten om de vestiging niet langer te exploiteren” legt Wilem Boon, directeur commerciële zaken van de Boon Food Group uit.

Vanwege onvoldoende toekomstig perspectief hebben we moeten besluiten om de vestiging niet langer te exploiteren

Willem Boon – Boon Food Group

Boon Food Group is het moederbedrijf waar MCD onder valt. Volgens de directie vallen er geen gedwongen ontslagen: “Elke medewerker hebben wij een baan aan kunnen bieden in een van onze andere vestigingen“. Boon weet niet of er ooit nog een supermarkt zal komen : “Er bestaat een kans dat het filiaal over wordt genomen door een andere onderneming, maar hier kunnen wij nog niet met zekerheid iets over zeggen“.

De MCD in het Oude Dorp is een kleine supermarkt maar veel organisaties mochten de afgelopen jaren met goederen steun krijgen. Zo hielp de MCD altijd mee met de kerstpakkettenactie van Rob van Lopik en kreeg de Boodschappenkast vaak veel levensmiddelen voor de pakketen. De laatste jaren was de heer Verkaik eigenaar, voorheen hebben 3 generaties van de familie Bos de winkel gerund.

Wat er met het pand gaat gebeuren blijft een vraagstuk, het is de enige plek waar nu een supermarkt in Nieuwerkerk gevestigd zou kunnen worden conform de detailhandelsvisie. Maar vanwege de beperkte ruimte lijkt de kans klein dat Lidl, welke al een lange tijd op zoek is naar een locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel zich hier zal gaan vestigen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg