8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

CDA Waddinxveen wil weten of vervuilde grond ook bij nieuwe Vredenburghlaan is gebruikt

Het CDA in Waddinxveen heeft schriftelijke vragen gesteld over de grond die gebruikt is onder de nieuwe Vredenburghlaan. Deze weg is kortgeleden door wethouder Schippers en gedeputeerde Vermeulen open gesteld.

Uit een eerder bericht van de griffie naar de gemeenteraad van Waddinxveen bleek dat er onder de Moordrechtboog mogelijk vervuilde grond is gebruikt. Deze thermisch gereinigde grond (TGG) wordt nu onderzocht door de omgevingsdienst ODMH en de Provincie Zuid Holland. De provincie is de wegeigenaar van de Moordrechtboog (N457) en de Parallelstructuur (N451).

U gaat in overleg met de provincie en de ODMH om uit te zoeken wat er precies aan de hand is en te bepalen welke acties nodig zijn. Wij hebben begrepen dat bij de aanleg van de Vredenburghlaan ook thermisch gereinigde grond is gebruikt” stelt raadslid Frans Schwiebbe in zijn inleiding. Hij heeft de onderstaande vragen ingediend bij het college van B&W in Waddinxveen.

  1. Klopt onze informatie dat voor de aanleg van de Vredenburghlaan ook thermisch gereinigde grond is gebruikt? Zo ja, door welk bedrijf is deze grond geleverd en waar komt deze grond vandaan?
  2. Als sprake is van thermisch gereinigde grond. Kunt u aangeven op welke wijze het bedrijf heeft aangetoond dat zij hun kwaliteitsborging op orde heeft?
  3. Als sprake is van thermisch gereinigde grond. Op welke wijze heeft ODMH toegezien dat aan de voorwaarden bij toepassing is voldaan?
  4. Als sprake is van thermisch gereinigde grond die mogelijk nog verontreinigingen bevat, die de grond na het reinigen niet meer had mogen bevatten. Neemt u de Vredenburghlaan dan ook mee in het overleg met de provincie en de ODMH? Wij vernemen graag uw schriftelijke antwoorden op deze vragen.

Op dit moment is het niet bekend waar precies onder de Moordrechtboog de TGG gronden zijn gebruikt, het grootste deel van de Moordrechtboog ligt op het grondgebied van de gemeente Zuidplas. De gemeenteraad van Zuidplas heeft nog geen informatie over dit onderwerp ontvangen.

Advertentie