8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Bewoners en Moskee aan zet voor vervolg bouw Prinses Irenestraat

De bewoners en het bestuur van de Stichting Islamitische Moskee Errahmane zijn aan zet voor het vervolg van de bouw van een nieuw verenigingsgebouw aan de Prinses Irenestraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De gemeenteraad van Zuidplas heeft geen bezwaren tegen de verklaring van geen bedenkingen van het college van B&W.

In de plannen komt een nieuw verenigingsgebouw met gebedsruimten in plaats van de oude kantine van de voormalige postduivenvereniging de Reisduif in de Oranjebuurt nabij het treinstation. In de eerste ontwerpfase hebben de omwonenden en de bestuursleden al overleg gehad en hierop zijn de plannen aangepast.

Alleen de ChristenUnie/SGP had een kort statement dat ondanks een enkele bedenkingen in zijn eigen fractie, vooral de vrijheid van godsdienst hier bij de partij voorop gaat. “In de wereld waar we vervolging van Christenen veroordelen, moeten we natuurlijk de vrijheid van godsdienst in ons eigen land des te meer respecteren” liet Cock van der Spek weten.

Na dit besluit worden de plannen officieel ter inzage gelegd voor de aankomende zes weken. Indien er bezwaren via een zienswijze binnen komen zal de gemeenteraad zich er opnieuw over buigen. Mochten bezwaren uitblijven, zal het college van B&W de verklaring van geen bezwaar defintief maken en kan men aan de slag voor een omgevingsvergunning. De gemeenteraad riep wel op om het overleg tussen bewoners en moskee te blijven voortzettten, iets wat wethouder Hordijk zou doorgeven aan de aanvrager.

Advertentie