8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Vaccinatielocatie Nieuwerkerk in gebruik genomen

Burgemeester Weber en wethouder Daan de Haas hebben op maandag 24 mei de nieuwe vaccinatielocatie van de GGD Hollands Midden in gebruik genomen. Wethouder de Haas had gewacht met zijn vaccinatie om het hier plaats te laten vinden.

De nieuwe locatie is gevestigd in de sporthal De Kleine Vink nabij de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. De GGD start met prikken met het Pfizer vaccin en vanaf vrijdag zal ook het vaccin van Janssen hier worden gezet. Rond het terrein is een parkeerplaats van Stelcon tegels aangelegd, het parkeren voor het personeel is op de parkeerplaats van de Hornbach, tegenover de sporthal.

De eerste dagen hier worden er in Nieuwerkerk ongeveer 400 prikken per dag gezet, om iedereen te laten wennen en in te werken. Na 2 weken wordt het aantal opgeschaald naar maximaal 1800 per dag. In totaal zetten de 7 priklocaties van GGD Hollands Midden dan 18000 vaccinaties per dag. Gemiddelde tijd die een persoon hier nodig heeft is ca 20 minuten. De sporthal de Kleine Vink heeft 10 ‘priklanen’.

De bedoeling is dat er uiteindelijk om de 3 minuten per hokje een prik gezet wordt, na de vaccinatie is er een wachttijd van een kwartier om eventuele allergische reacties op te vangen. Als alles goed gaat staat iemand met vaccin en al weer in 20 minuten buiten.

Advertentie