-->
8.5 C
New York
donderdag 29 september 2022

Leden D66 Zuidplas verkiezen Frans Klovert tot lijsttrekker

De leden van de lokale afdeling van D66 in Zuidplas hebben op woensdag 26 mei op hun digitale algemene afdelings vergadering huidig fractievoorzitter Frans Klovert tot lijsttrekker van de partij verkozen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Frans Klovert (1967) zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Zuidplas en is afgelopen jaren vooral kritisch op het proces en de financiƫn geweest. Hij woont in Nieuwerkerk aan den IJssel samen met Marielle en heeft twee kinderen. Naast het gemeenteraadlidmaatschap is hij manager in de arbeidsbemiddeling (Recruitment, Arbo, Re-integratie en Opleidingen).

Volgende de agenda van de AAV van D66 Zuidplas was hij de enige kandidaat en daarmee draagt het bestuur hem voor. De overige kandidaten op de lijst voor deze partij volgen later. De vergadering heeft het glas op hem geheven nadat de vergadering had ingestemd met zijn lijsttrekkerschap.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn over ruim 9 maanden op 16 maart 2022. Met de verkiezing van Klovert is het nagenoeg zeker dat D66 meedoet. Hij is de eerste lijsttrekker die bekend is gemaakt, Welke andere bestaande en nieuwe partijen mee gaan doen is nog niet bekend, op 20 december is de laatste dag voor registratie van nieuwe partijen qua naam en op 31 januari 2022 worden de kandidatenlijsten ingeleverd.

Advertentie