8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

‘Lief en Leed’ straten voor betere band tussen buren (+video)

In lief & Leedstraten zetten bewoners zich het hele jaar in voor burenhulp en het tegengaan van eenzaamheid. Na aanmelding ontvangen de zogenaamde . verbinders/gangmakers in een straat een kleine financiële bijdrage om dit nog makkelijker te maken.

Medio september 2020 zijn de sociaal makelaars van Welzijn Zuidplas low profile gestart dit concept in Zuidplas uit te rollen en inmiddels doen er- zonder noemenswaardige werving- al zo’n 23 straten mee.

Sociaal makelaar Ruth Derksen : “Dit jaar willen we de lat hoger leggen en streven we naar(minimaal) 100 nieuwe aanmeldingen en daarvoor actief gaan werven“. Derksen was ook eerder actief met de kerstbomenactie. Meer informatie is terug te vinden op de website van de gemeente Zuidplas : https://www.zuidplas.nl/lief-en-leed.

In de Moordrechtse Wulpendreef zijn Kelly en Petula de verbinders. In deze straat wordt ‘lief en leed’ gedeeld en tijdens het onderstaande interview lichten de verbinders hun rol en hun ervaringen toe. Volgens Kelly en Petula is de Wulpendreef de gezelligste straat van Moordrecht.

Advertentie