8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Politie waarschuwt voor nep SMS berichten van pakketbezorgers

De politie heeft een waarschuwing uitgestuurd voor SMS-jes die lijken op die van een pakketbezorger maar het niet zijn. Vaak zijn deze sms-jes in slecht Nederlands maar soms lijken ze echt zoals onderstaand bericht. Deze berichten komen niet van PostNL, DHL of andere pakketbezorgers en kunnen grote problemen veroorzaken als de link wordt gedeeld. De politie stuurt de onderstaande waarschuwing uit!

Heb jij onlangs een sms’je ontvangen met daarin een link om een pakket te kunnen volgen? Pas dan op en klik niet op de link! Oplichters doen zich namelijk voor als pakketdienst en proberen zo toegang te krijgen tot je telefoon. Hoe zorg jij ervoor dat je hier niet intrapt?

FluBot

Waar het hier om gaat, is zogeheten FluBot malware. Zodra FluBot is geïnstalleerd, steelt de app allerlei persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en bankinformatie. Ook kijkt FluBot naar de contacten op uw telefoon om zichzelf opnieuw te verspreiden. Dit alles helpt criminelen om onder meer bankfraude te plegen.

Advies

  • Klik niet op de link in een sms om een pakket te volgen.
  • Download dergelijke apps niet via een link maar zoek de app zelf op in de Play Store.
  • Toch geklikt en de malware op uw telefoon geïnstalleerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider of telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

Advertentie