8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

JBC Nieuwerkerk faciliteert herhalingscursussen voor het Rode Kruis afdeling Rotterdam

Het Rode Kruis, een wereldwijde organisatie van formaat, die zich in Nederland inzet voor diverse evenementen en op dit moment ook de vaccinatieondersteuning geeft in deze coronatijd. Een organisatie die er is voor iedereen die haar hulp nodig heeft.

Dus wat doe je dan als de voorzitter, Wesley Dekker, van de afdeling Rotterdam, samen met zijn portefeuillehouder Opleidingen, Ard Molenaar, je benadert voor een ruimte die groot genoeg is om herhalingslessen te geven, op de inmiddels befaamde 1,5 meter?

Natuurlijk wilde JBC Nieuwerkerk hieraan meewerken”, aldus voorzitter Wilco Dekker. “Wij hebben een enorme hal, en eventueel nog twee andere compartimenten, te weten de kantine en het entresol. Dus plek genoeg om op 1,5 meter personen te kunnen opleiden. Als wij een organisatie als het Rode Kruis een beetje kunnen helpen in deze corona tijd, dan hoef ik daar niet lang over na te denken. De hal bleek groot genoeg en waren de andere compartimenten niet nodig.

Dit weekend was het dus zover op zaterdagochtend 29 mei en zondagmiddag 30 mei hebben de vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Rotterdam keurig op 1,5 meter hun herhalingen kunnen doen waardoor hun diploma’s weer geldig waren en we weer dus op hun kunnen rekenen bij de inzet bij grote evenementen.

Wij, als JBC Nieuwerkerk, zijn blij dat wij een steentje hebben kunnen bijdragen aan deze hercertificering en willen alle cursisten feliciteren met het behaalde resultaat” aldus Wilco Dekker.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg