8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Flitspaal Waddinxveen zakt naar tweede plek in Zuid Holland

De flitspaal in Waddinxveen aan de N207 is in de eerste vier maanden van 2021 gezakt naar een tweede plek met het aantal snelheidsbekeuringen. Dat komt uit de cijfers die het Centraal Justitieel Incasso Bureau bekend heeft gemaakt. Op de N3 bij Papendracht werden er meer boetes uitgedeeld. In 2020 stond de flitspaal in Zuid Holland nog bovenaan.

In de eerste vier maanden van 2021 werden er 9852 automobilisten tussen Waddinxveen en Gouda op de foto gezet omdat de maximale snelheid werd overtreden. In Gouda zijn het vooral de palen die zowel op snelheid als het rode licht handhaven die afgaan. Dit zijn er echter veel minder in aantal (408) overtredingen dan op de N207.

In Capelle aan den IJssel wordt er wel veel overtredingen waargenomen en met name rond de afslag bij de A20 en de Capelseweg/Hoofdweg. In het gebied zijn in de eerste vier maanden bij 5 flitspalen maar liefst 13.194 bekeuringen uitgeschreven. De flitspaal op de Capelseweg richting het centrum ging 2.739 keer af.

De controle camera op het Zuideinde in Zevenhuizen voor het negeren van het doorrijverbod staat niet in de lijst, deze gegevens zijn niet bekend in de rapportage. Zuidplas kent geen rood licht of snelheidscamera’s. In 2021 zijn de harde criteria van het openbaar ministerie (zoals aantal dodelijke ongevallen) vervallen maar in bijvoorbeeld een 30 Km zone worden er geen flitspalen geplaatst conform het beleidskader Filitspalen 2021.

Advertentie