8.5 C
New York
donderdag 28 oktober 2021

Burgemeester Weber en Wethouder de Haas steunen fiets-tocht van Evelien bij Camino

Vanmorgen waren Burgemeester Han Weber en Wethouder Daan de Haas bij Inloophuis Camino in Nieuwerkerk aan den IJssel om Evelien van der Werff te steunen met haar fietstocht.

Corona bleek in 2020 twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die eerder zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van een tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: een creatieve bijdrage leveren aan de wereld van kanker.

Op 25 mei stapt Evelien in Zwolle op een, via Facebook te volgen, fiets bij inloophuis IntermeZZo om in 6 weken tijd de andere 74 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Zo vraagt ze aandacht voor de KWF-actie ‘Huis in actie’ én biedt ze haar tweede boek aan om de IPSO inloophuizen te versterken met een boek vol hoop.

Van der Werff werd ontvangen door vrijwilligers en gasten van Camino, waarvan er enkelen met haar een stuk zijn meegefietst naar de stop van haar route. Burgemeester Weber gaf een symbolisch startsein voor het vervolg van haar tocht die naar inloophuis de IJssel in Capelle . Na deze dag heeft van der Werff nog 44 inloophuizen te bezoeken, de tocht is te volgen op haar actiepagina bij het KWF en op Facebook.

Camino ontving het boek van Van der Werff over haar ervaringen. Mede door het mooie weer werd de komst van Evelien door Camino ervaren als een geweldige ochtend. Camino is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, voor inwoners van Zuidplas en de regio.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
694VolgersVolg