8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Capelle schaft hondenbelasting af

De gemeente Capelle aan den IJssel schaft de hondenbelasting af. Dat staat in de voorjaarsnota die morgen wordt aangeboden aan de gemeenteraad. In Zuidplas, Rotterdam en Waddinxveen is de hondenbelasting al eerder afgeschaft, in Gouda moet men wel betalen voor de viervoeter.

Volgens de gemeente Capelle aan den IJssel is het een zeer actueel onderwerp, omdat juist vandaag de Tweede Kamer spreekt over het burgervoorstel over het landelijk afschaffen van de hondenbelasting.

Wethouder Nico van Veen over het Capelse voorstel tot afschaffen van de hondenbelasting: ”In deze coronatijd is gebleken dat veel mensen behoefte hebben aan het gezelschap van een hond. De viervoeters hebben een toegevoegde waarde op het welzijn van de hondenbezitter. Gezelschap, een reden om naar buiten te gaan en te bewegen: goed voor het geestelijk en lichamelijk welbevinden. Een belasting mag daarom geen belemmering zijn!

In Capelle mag de eigenaar nu nog voor een eerste hond 80,29 euro betalen en elke volgende hond kost € 160,58

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg