8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Huis van Hoop Zuidplas officieel geopend

Huis van Hoop locatie Zuidplas is op donderdag 10 juni feestelijk geopend door Burgemeester Han Weber en Wethouder Daan de Haas (muidplas) met teamleider Huis van Hoop Zuidplas Stef Rijkaart. Het Huis van Hoop is in de wijk Esse Zoom Hoog in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Na intensieve maanden van voorbereiding mochten we op 12 oktober 2020 de deuren openen voor onze bewoners en nu ruim een half jaar later mochten we dit feestelijke feit markeren met een officieel moment, vertelt Teamleider Stef Rijkaart. “We zijn blij en dankbaar voor onze prachtige locatie waar we mensen écht op weg mogen helpen naar een nieuw leven”.

Ter gelegenheid van dit feestelijke moment werd door het Huis van Hoop-team een cadeau aan de buurt geschonken in de vorm van een “buiten-bibliotheek” waarmee het belang van een goede relatie met de buurt nog eens extra onderstreept wordt. De Burgemeester en de Wethouder onthulden samen met de Teamleider een mooie plaquette op de gevel van de locatie.

Huizen van Hoop

Een Huis van Hoop: een veilig thuis waar talenten gezien worden, het leven met elkaar wordt geleefd, kwetsbaarheden er mogen zijn en herstel wordt gestimuleerd. Stabilisatie, het bieden van structuur en het voorkomen van terugval in een veilige omgeving door christenen voor iedereen. Dát is een Huis van Hoop! Huis van Hoop Zuidplas beschikt over 13 zorgplekken binnen het concept Beschut Wonen. 

De bewoners delen per tweetal een woning. ‘Beschut wonen’ wordt gezien als een woonvorm waar structuur, bescherming en veiligheid wordt geboden. In deze woonvorm wonen ook andere inwoners met een vergelijkbare ondersteuningsvraag. Mensen die in aanmerking komen voor een beschutte woonvorm hebben soms in een beschermde woonvorm gewoond, en zijn toe aan een volgende stap richting zelfstandigheid. Zij hebben minder intensieve begeleiding nodig. Een andere groep bewoners die in aanmerking komt voor beschut wonen zijn mensen voor wie het helemaal zelfstandig wonen niet blijkt te lukken, maar waarvoor een beschermde woonvorm veel te zwaar is. Zij hebben die intensiteit van zorg niet nodig. Bewoners van woningen waar ‘Beschut Wonen’ wordt geleverd zijn op weg naar zelfstandigheid. 

De Hoop ggz

Huis van Hoop Zuidplas is een initiatief van De Hoop ggz, een christelijke ggz-instelling voor psychische- en verslavingszorg. De organisatie biedt professionele zorg aan volwassenen, jongeren en kinderen. Christen-zijn is geen voorwaarde voor behandeling; bij De Hoop ggz is iedereen die hulp nodig heeft, welkom. Naast ambulante en klinische behandeling biedt De Hoop ggz diverse vormen van woonbegeleiding. Meer informatie over De Hoop ggz is te vinden op www.dehoop.org. Meer informatie over de Huizen van Hoop is te vinden op www.huizenvanhoop.nl.

Advertentie