8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Zuidplas: Speelvoorzieningen Zevenrozenhof te voortvarend afgesloten

De speelvoorzieningen aan de Kraagroos in de wijk Zevenrozenhof in Zevenhuizen is te voorvarend afgesloten en daarbij zijn zowel de bewoners als de gemeente niet geïnformeerd door de aannemer. Dat is terug te gelezen in de antwoorden op de schriftelijke vragen van zowel de VVD als het CDA.

De fractie van de PvdA/GroenLinks zal op antwoorden op soortgelijke vragen nog een week moeten wachten, zij vroegen mondeling antwoord in de gemeenteraad maar gisteren werd de agenda niet afgemaakt en werd het onderwerp doorgeschoven naar de extra vergadering vanvolgende week.

Volgens het college van B&W zijn de bewoners geïnformeerd tijdens de informatiebijeenkomst van 25 maart over de komende werkzaamheden. “De aannemer
is voortvarender aan de slag gegaan dan gedacht en heeft ons en de omwonenden niet geïnformeerd over de exacte datum van afsluiten
“. De bewoners trokken aan de bel bij de gemeente Zuidplas over de hekken en uiteindelijk zijn de hekken weer weggehaald door de aannemer.

De bewoners hebben tijdens en na de informatieavond zorgen geuit over het verdwijnen van de speelvoorzieningen en de gemeente gaat nu op zoek naar extra speelruimte: “De speelvoorzieningen in het plan voldoen aan de uitgangspunten uit het masterplan uit 2014. Dat is bij de informatieavond verteld. Als gevolg van de zorgen en de opmerkingen hierover van de omwonenden proberen wij extra ruimte voor spelen te realiseren. Dat moet worden ingepast in het plan en de technische en financiële consequenties moeten worden beschouwd. Besluitvorming hierover binnen de gemeente en bij Zevenhuizen-Zuid CV kost tijd. In juni kunnen wij de omwonenden informeren over wanneer en de wijze waarop het spelen in deelplan 1B ingevuld gaat worden“.

Het CDA had gevraagd hoe de participatie in de tussentijd zal gaan verlopen en hierop kwam vanuit het college het volgende antwoord :” Afhankelijk via de voortgang en het onderwerp dat gecommuniceerd moet worden met de omgeving zal bekeken worden of dat schriftelijk of via een voorlichtingsavond moet plaatsvinden. Op dit moment wordt de omgeving, vanwege de urgentie rondom dit onderwerp, schriftelijk geïnformeerd. Er wordt ook actief omgevingsmanagement toegepast door de ontwikkelsamenwerking van het Koningskwartier. Gegevens daarover worden ook in de omgeving bekend gemaakt. Verder wordt er gecommuniceerd via www.zuidplas.nl“.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg