8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Gouwe IJssel Nieuws zoekt (aankomend) bureauredacteur

Gouwe IJssel Nieuws is in 2017 opgericht en heeft sindsdien meer dan 4.000 artikelen geschreven en 350 video’s gepubliceerd, die door meer dan 2 miljoen bezoekers zijn gelezen of gezien. Om de werkzaamheden meer te kunnen spreiden zijn we op zoek naar een 

(Aankomend) bureauredacteur (M/V) 

Wat ga je doen? 
De bureauredacteur loopt ontvangen persberichten door, zoekt actief naar actualiteiten in onze regio (Zuidplas + Waddinxveen), zet deze informatie om naar artikelen op onze drukbezochte website en/of informeert de andere vrijwilligers over a.s. activiteiten. Uiteraard word je in de beginfase ondersteund. 

Wie ben jij? 
We zoeken mensen die de volgende eigenschappen hebben of dit willen leren: 

  • Ben jij geïnteresseerd in (het maken van) lokaal nieuws? 
  • Heb je een neus voor serieus nieuws? 
  • Heb je voldoende kennis van de Nederlandse taal en spelling? 
  • Neem jij graag initiatief en wacht je niet tot er iets gevraagd wordt? 
  • Lijkt het je leuk om in een relaxed maar serieus team nieuws te brengen? 

Wie zijn wij? 
Ons gezellige team maakt onderscheidend nieuws, vaak door eigenwijs te zijn en op eigen initiatief zaken uit te zoeken. Alle medewerkers bij Gouwe IJssel Nieuws zijn onbetaalde vrijwilligers, alleen eventuele gemaakte kosten kunnen gedeclareerd worden. De 8 medewerkers dragen allen op hun eigen manier hun steentje bij als fotograaf, videomaker, politiek onderzoeker, technisch ondersteuner e.d. Boven het redactieteam is een bestuur actief, dat er vooral voor zorgt dat de redactieleden hun werk kunnen doen. 

Heb je interesse? 
Als je jezelf actief wilt inzetten voor Gouwe IJssel Nieuws, stuur dan een e-mail naar info@gouweijsselnieuws.nl met daarin je naam, telefoonnummer, geboortedatum en waarom je interesse hebt in de functie van (aankomend) bureauredacteur. 

Als je iemand kent, die mogelijk interesse in deze functie heeft, zouden we het waarderen als je deze oproep aan die persoon wilt doorsteuren. Wie andere taken wil doen voor Gouwe IJssel Nieuws is uiteraard ook welkom om te reageren.

Advertentie