8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Slachtoffer onder vrachtwagen Schielandse Hoge Zeedijk West in Moordrecht

Op de Schielands Hoge Zeedijk West in Moordrecht is op maandagavond 14 juni een zeer ernstig ongeval gebeurd waarbij een slachtoffer onder een vrachtwagen terecht is gekomen. Dit heeft plaatsgevonden vlak voor het stuk waar de dijk is afgesloten voor het verkeer voor reconstructie van de weg.

Diverse hulpdiensten zijn opgeroepen voor een zogenaamde zware technische hulpverlening (THV) waaronder de grote kraan van de Brandweer Haaglanden. Van onze verslaggever kregen we door dat het slachtoffer vast lag onder de vrachtwagen maar inmiddels is bevrijd. Het team van de traumahelicopter en de ambulance ontfermen zich over het slachtoffer. De bestuurder van de vrachtwagen is tevens door een ambulanceteam opgevangen, hij is ernstig in shock. Het slachtoffer is zwaar gewond vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer is bezig de dieseltank leeg te maken die lekt, dit is de plek waar het slachtoffer de vrachtwagen heeft geraakt.

De vrachtwagen liep klem tegen de afzetting en vroeg de weg terug, bij het gemaal is de vrachtwagen gaan keren en heeft het fietsende slachtoffer over het hoofd gezien. De verkeers ongevallen analyse (VOA) doet nu onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De chauffeur vertelde onze verslaggever dat hij voorrang kreeg van 2 wielrenners, hij drie keer keek en het toch nog misging. De chauffeur is nog steeds erg van slag door het ongeval.

Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek

Advertentie