8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Boetes en aanhoudingen bij overlastcontrole Nesselande

De politie van basisteam IJsselland heeft donderdag 17 juni 2021 in de Rotterdamse wijk Nesselande een grote verkeersactie gehouden.Hierbij zijn bijna 100 scooters gecontroleerd en enkele auto’s die onnodig geluid veroorzaakten staande gehouden. De controle komt na overlastmeldingen van omwonenden in de wijk, met name met warme stranddagen.

Bij de controle zijn er totaal 45 bekeuringen geschreven, waarvan 15 maal voor een snelheidsovertreding, 9 maal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden met een WOK, wachten op keuring door de RDW naar aanleiding van een eerdere snelheidsovertreding.

De politie heeft 3 aanhoudingen waaronder verricht voor rijden onder invloed, niet tonen identiteitsbewijs en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Een andere aanhouding ging over een elektrische step is inbeslaggenomen omdat deze niet zijn toegelaten op de openbare weg. Daarnaast trof men een groot mes aan bij een 14 jarige.

De politie spreekt op Facebook over een geslaagde actie welke veel positieve reacties van wijkbewoners opleverde. Een hele positieve bewoner kwan aan het einde van de controle dozen met ijsjes kwam brengen, voor de agenten een welkome actie na een lange warme controledag.

Advertentie