8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Frederik Zevenbergen aan de slag als nieuwe gedeputeerde

Frederik Zevenbergen (VVD) is door Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigd als gedeputeerde. De beëdiging volgde nadat Provinciale Staten woensdag instemden met de voordracht van Zevenbergen. De 49-jarige Leidenaar gaat aan de slag met de portefeuille verkeer, vervoer, bestuur, maatschappij en vergunningverlening. Met verkeer en vervoer zal Zevenbergen veel met Zuidplas te maken krijgen met het vijfde dorp, de F20 snelfietsroute, de A20 verbreding en het openbaar vervoer.

Zevenbergen heeft zin in zijn nieuwe baan. “Mijn hart ligt bij het bereikbaar houden van onze mooie provincie. Met nieuwe innovaties kunnen we in Zuid-Holland nog flinke stappen maken. Zoals het gebruik van kleine elektrische voertuigen. En hoe mooi is het om met nieuwe technieken steeds beter te kunnen voorspellen hoelang je over je reis doet? Als gedeputeerde zet ik mij hiervoor graag in.”

Waardige opvolger

Commissaris van de Koning Jaap Smit kijkt uit naar de samenwerking. “Met zijn staat van dienst als raadslid in Leiden en later in de Staten is een waardige opvolger gevonden voor Floor Vermeulen. Samen met de rest van het college zijn we met Frederik goed op sterkte om de grote uitdagingen waar Zuid-Holland voor staat op te pakken en verder vorm te geven.”

Als Statenlid was Zevenbergen eerder woordvoerder op het gebied van bestuurlijk en financieel toezicht, openbaar vervoer en fiets. Hij volgt Floor Vermeulen op, die woensdag afscheid nam. Vermeulen wordt vrijdag geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Wageningen. Frederik Zevenbergen gaat donderdag meteen aan de slag in zijn nieuwe functie als gedeputeerde. Zevenbergen werkte daarnaast, voor zijn benoeming, als directeur bij de Stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie.

Advertentie