8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Oplettende buren verstoren inbrekers in Nieuwerkerk

Uit de achtertuin van een woning aan de Singel in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zaterdag 19 juni vier inbrekers weggejaagd nadat ze betrapt waren door de buren. Rond 20.15 en 20.30 uur werd de achterpoort in de brandgang met een voorwerp opengebroken.

Toen de buren zichtbaar waren voor het kwartet, deden alsof het bekenden waren maar nadat er een foto werd gemaakt met een telefoon, maakte het viertal snel zich snel uit de voeten naar de achtergelegen Vikingrade waar hun voertuig bij de garages stond geparkeerd. Met hoge snelheid scheurde men met een donkerkleurige Audi weg naar de Bospolderstraat en vervolgens naar de Batavierlaan richting Europalaan.

De politie heeft de buurt, samen met enkele buren, doorzocht maar daar werd niemand meer aangetroffen. Diverse buren hebben videobeelden van de deurbellen met de politie doorgenomen om zo meer bewijs te verkrijgen.

Mogelijk is er sprake van zogenaamd mobiel banditisme waarbij een snelle inbraak wordt gepleegd en dan via de snelweg weer weg gaan. Wie iets geziens heeft, kan dit melden bij de politie op 0900-8844 of via Misdaad Anoniem.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg