8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Oriënt Express raast in de nacht door Zuidplas en Gouda (+video)

De afgelopen weken was er veel te doen onder de treinspotters in Nederland. De Venice Simplon Oriënt Express ging van Venetië in Italie naar Amsterdam en zo einde van de middag van 22 juni door Zuidplas en Gouda rijden.

De iconische trein, onder andere decor van een boek van Agatha Cristhie, was op tijd vertrokken uit Venitië maar door het noodweer in Zwitserland liep de vertraging op die verderop niet meer kon worden ingehaald. De trein komt in Nederland voor een rijdende perspresentatie op 23 juni tussen Amsterdam en Haarlem.

Op 24 juni vertrekt de trein vanaf Amsterdan naar Venetië maar gaat dan niet via het Groene Hart maar via Utrecht. Juist daarom waren er veel spotters maar door het late tijdstip én het ontbreken van daglicht zijn er veel afgehaakt. Verslaggever Sylvia van Straalen zocht een verlichte plek op bij station Gouda. In de regen en met een tiental jonge treinfanaten om haar heen kon ze rond 00:30 uur de beelden maken van de trein. De trein minderde vaart langs het station en reed via Woerden en Breukelen door richting Amsterdam.

Advertentie