8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Kindergemeenteraad huis aan huis voor inzamelen levensmiddelen en speelgoed

Op woensdagmiddag 23 juni ging de kindergemeenteraad in Moerkapelle langs de deuren om voedsel en speelgoed in te zamelen voor diverse organisaties in Zuidplas. Dit is de uitvoering van het idee van Roos van der Spek van de Keijzerschool in Moerkapelle.

Roos kon met trots aan wethouder Verbeek laten zien wat ze inmiddels hadden ingezameld met de Keijzerschool, het podium stond al vol. De levensmiddelen gaan naar de Boodschappenkast en naar Zuidplas Helpt.

Het ingezamelde speelgoed gaat naar verschillende instanties zoals het CJG in Zuidplas die kinderen met een verjaardag toch een kado willen geven. Jongerenwerker Rick Gort van Welzijn Zuidplas was blij verrast met zoveel verzamelde spullen.

Nadat wethouder Verbeek het podium vol boodschappen had bekeken met toelichting van Roos, gaf Roos de door kindergemeenteraad ontworpen flyers en een lege tas mee aan de groepen 7/8 zij gingen in de buurt van school aanbellen om boodschappen te verzamelen.Uiteraard ging wethouder Verbeek mee om de kinderen een handje te helpen.

Veel scholen uit Zuidplas deden vandaag mee maar er waren ook een aantal scholen met studiedag waardoor kindergemeenteraadsleden naar Moerkapelle kwamen om te helpen. Op de flyer die rond is gebracht staan ook inleverpunten en bijvoorbeeld op het inleverpunt van de boodschappenkast in Zevenhuizen was het gisterenavond al erg druk geweest :

Advertentie