8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

24uurs fietstocht levert 50.000 euro op voor de boodschappenkast (+video)

De fietsttocht van 24 uur door Danny van Vliet van A20 Tradecenter heeft het enorme bedrag van 50.000 euro opgeleverd. Nynke Bosselaar van de Boodschappenkast kreeg uit handen van Danny en andere sponsoren de cheque aangeboden nadat de fietsttocht klaar was.

Met dit bedrag kan de Boodschappenkast mensen helpen die (tijdelijk) niet rond kunnen komen, maar net te veel verdienen om in aanmerking te komen voor de voedselbank of andere organisaties. Doordat zij net een paar euro per maand meer verdienen dan het gestelde minimum, vallen ze vaak ook buiten de boot bij gemeente en overheidsinstanties en worden ze nergens geholpen. De stichting voorziet deze huishoudens wekelijks van een tassen met boodschappen tot ze weer op hun eigen benen kunnen staan.

Danny van Vliet heeft het volgehouden maar hij verteld in een korte reactie dat het heel zwaar was onderweg en hij niet wist of hij het ging volhouden. Nynke Bosselaar van de boodschappenkast vraagt zich af wanneer ze het gaat beseffen dat ze zo’n enorm bedrag heeft gekregen en straalt van blijdschap.

Advertentie