8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Vertraging bij plan ontwikkeling Geertruidahoeve

Het maken van het plan voor de vervallen Geertruidahoeve loopt verdere vertraging op. Dat is te lezen in de antwoorden van het college van B&W aan de D66 fractie in de gemeenteraad van Zuidplas. De hoeve staat aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel al jaren te verpieteren met diverse kleuren afdekzeilen om de regen buiten te houden.

Volgens de antwoorden is een van de problemen dat de ontsluiting direct aan de N219 niet wordt toegestaan door de Provincie Zuid Holland. Hierdoor moeten er alternatieven worden ontwikkeld in het plan. In de antwoorden wordt duidelijk gemaakt dat de kosten van het plan erg hoog zijn en het doorgaan afhangt van twee te verkrijgen subsidies.

Het renoveren van de oude boerderij is een van de onderdelen van het plan. De hoeve is een Rijksmonument en mag alleen gesloopt worden als het op identieke manier weer wordt teruggebouwd. Daarom wordt er in het plan uitgegaan van renovatie : “Op dit moment wordt samen met de ontwikkelaar gezocht naar het meest optimale ontwikkelscenario voor alle betrokken partijen. Deze scenario’s worden nu gezamenlijk opgesteld en gereed gemaakt voor besluitvorming door zowel de directie van de ontwikkelaar als het college en de gemeenteraad. In alle scenario’s is het uitgangspunt de renovatie van de Geertruida Hoeve. De besprekingen met de ontwikkelaar verlopen wat lastiger dan in eerste instantie“.

Gemeenteraadslid Frans Klovert (D66 Zuidplas) laat in een reactie weten “dit wordt er duidelijk een voor de zeer lange adem. Nu begint de gemeente te bewegen en doet de provincie weer moeilijk. Ik zou graag zien dat de houding van alle betrokkenen er een is van wat kan er wel ipv wat kan niet… is klaarblijkelijk lastig

Advertentie