8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Opening Groen Klimaatplein Intratuin Zevenhuizen

Het klimaat verandert. Het is nu echt nodig om stappen te zetten om de hitte, droogte en wateroverlast in de toekomst aan te kunnen. Om meer stappen te kunnen zetten, gaan het Hoogheemraadschap, de gemeente Zuidplas en Intratuin meer samenwerken.

Deze samenwerking wordt op 1 juli door (demissionair) minister Cora van Nieuwenhuizen officieel bekrachtigd. Om 15.00 uur opende zij officieel het Groene Klimaatplein in Intratuin Zevenhuizen. Dit deed de minister samen met Dijkgraaf Toon van der Klugt en wethouder Jan Verbeek.

De tuin is dé plek om water in op te vangen, de effecten van hitte te verminderen en biodiversiteit te bevorderen. Het watervriendelijk en levendig inrichten van je tuin is makkelijker dan je denkt, als je maar de juiste informatie en voorbeelden hebt. Het Groene Klimaatplein biedt alles wat je nodig hebt.

Het Klimaatplein is een fysiek plein in het tuincentrum, bedoeld om bezoekers te informeren en te inspireren om hun tuin groen en watervriendelijk in te richten. Goed opgeleide en enthousiaste medewerkers staan op drukke dagen op het plein om bezoekers te helpen en te adviseren.

Het Groene Klimaatplein geeft informatie over onder andere:

  • Groene daken; bezoekers kunnen hier een groene dakcoach aanvragen om te kijken of hun dak geschikt is én laten aanleggen tegen een mooie prijs.
  • Water in de tuin; watertonnen, vijvertjes, wadi’s.
  • Tegel eruit! Wat erin? Voorbeelden van plantencombinaties en grond.
  • De Levende Tuin; meer bijen, vogels en vlinders in de tuin met voorbeelden van planten, voedsel én behuizing.

Meer informatie is te vinden op www.duurzaamzuidplas.nl en op www.tuinbranche.nl/groen-klimaatplein

Advertentie