8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Molenaar (ChristenUnie/SGP) wil duidelijkheid over herstructurering Moerkapelse Zijde (+video)

Raadslid Peter Molenaar (ChristenUnie/SGP) heeft schriftelijke vragen gesteld over de herstructurering van de Moerkapelse Zijde in Moerkapelle. In de tweede helft van dit jaar staan de werkzaamheden op de agenda maar volgens raadslid Molenaar is er te veel onduidelijk.

Molenaar maakt zich zorgen over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden en over de vragen die de bewoners nog hebben. Hij wil dat er duidelijkheid komt voor de inwoners rond de Hollevoeterbrug en in het dorp. Hij wil dat de gemeente betere communicatie gaat voeren naar de inwoners.

Ander punt van zorg voor Molenaar is het vrachtwagen verbod aan de Hollevoerbrug. Het verbod gaat pas in op het grondgebied van Zuidplas en de bebording is volgens hem niet duidelijk. In het onderstaand interview legt hij zijn zorgen uit. Grootste zorg is dat vrachtwagens de borden niet goed zien of begrijpen en dan doorrijden tot het punt waar ze niet kunnen keren. Dit levert niet alleen irritatie op bij de bewoners maar kan soms ook leiden tot onveilige situaties op de weg.

De ingediende vragen

Proces reconstructie Moerkapelse Zijde:

  1. Wanneer gaat deze reconstructie plaatsvinden en hoelang duurt deze reconstructie totaal?
  2. Hoe wordt deze reconstructie aan de inwoners van Moerkapelle gecommuniceerd?
  3. De reconstructie zal naar verwachting deels in de aanstaande vakantieperiode plaats vinden. Bent u bereidt om zeker de eerste weken na de start van de werkzaamheden goed de afsluiting en omleidingen te monitoren en daar waar nodig is direct actie te ondernemen?
  4. Hoe wordt de bereikbaarheid van de hulpdiensten voor het dorp Moerkapelle 100 % gewaarborgd tijdens deze reconstructie?

    Inrichting:
  5. In het verleden waren er ook drempels op de Moerkapelse Zijde, hier waren slechte ervaringen mee en zijn uiteindelijk verwijderd. Nu zijn er signalen dat er wederom drempels in de Moerkapelse Zijde komen, kunt u aangeven of dit klopt, waar ze komen en waarom er drempels ingetekend zijn?
  6. Wat is de exacte status van het ontwerp? Zijn er nog eventuele aanpassingen van de weg inrichting mogelijk?

    Communicatie/ participatie
  7. Diverse aanwonenden kunnen zich niet herinneren dat zij na de infoavond een terugkoppeling hebben gehad over hoe en wat met betrekking tot de reconstructie. Is er aan de aanwezigen op de infoavond naderhand een terugkoppeling gegeven? Zo ja, hoe en wanneer? Zo niet waarom niet?
  8. In eerder overleg is aan de aanwonenden nabij de Hollevoeterbrug aangegeven dat zij een trottoir aan de straatkant krijgen. Later is door de gemeente gezegd dat dit trottoir er niet komt. Kunt u aangeven wat er precies wel komt voor de aanwonenden aan de Moerkapelse Zijde nabij de Hollevoeterbrug en waar die onduidelijkheid vandaan komt?
  9. Waar kunnen inwoners van Moerkapelle meer info vinden van de geplande reconstructie?
  10. Hoe en aan wie kunnen inwoners hun vragen stellen nu en tijdens deze reconstructie?

    Vrachtwagenverbod: Het vrachtwagenverbod op de Moerkapelse Zijde is sinds 2016 een feit. Toch zien en horen we nog steeds van vrachtwagens op de Moerkapelse Zijde. Daarnaast bereiken ons ook berichten dat op de Voorlaan zelf (grondgebied Lansingerland) niet een vrachtwagenverbod is. Dit laatste zorgt ervoor dat vrachtwagens doorrijden tot aan de Hollevoeterbrug en daar gaan proberen te keren wat leidt tot schade aan particulier terrein en leidt tot zeer gevaarlijke verkeerssituaties:
  11. Bent u bekend met het feit dat er nog steeds vrachtwagens over de Moerkapelse Zijde rijden?
  12. Kunt u aangeven hoeveel vrachtwagens gemiddeld per dag over de Moerkapelse Zijde rijden?
  13. Wat doet de gemeente Zuidplas aan handhaving van dit vrachtwagenverbod en wanneer is er voor het laatst gehandhaafd?
  14. Bent u bereidt om met de gemeente Lansingerland te overleggen wat betreft het ontbreken van het vrachtwagen verbod zodat er en een waterdicht vrachtwagenverbod komt en een goede veilige verkeersoplossing komt?

    Ontsluiting van Moerkapelle:
    Er zijn veel ruimtelijke ontwikkelingen gepland in de gemeente Zuidplas, dit alles heeft ook de nodige gevolgen voor de infra in onze gemeente.
  15. In hoeverre heeft de gemeente (nog) oog voor een betere bereikbaarheid van en naar Moerkapelle ook als op den duur woningbouw gepland is in Moerkapelle Zuid? Zo ja, hoe dan?
Advertentie