8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Training ‘Grip op Geld’ met succes afgerond!

Ik heb hier veel geleerd, de docenten legden alles zo goed uit. Nu ga ik weer een beetje in mijzelf geloven!’ Deze woorden klonken tijdens de laatste bijeenkomst van de training ‘Grip op geld’. Je kan je nu al aanmelden voor de volgende training ‘Grip op geld’ in oktober. Wacht niet te lang en stuur snel een mail naar a.markus@stzo.nl of naar taalhuis@bibliotheekdegroenevenen.nl.

Tijdens de training hebben de cursisten geleerd een overzicht te maken van hun inkomsten en uitgaven, ze hebben ontdekt waar ze op kunnen besparen en op welke extra inkomsten ze recht hebben. Ook is er gekeken naar eventuele schulden en manieren waarop deze opgelost kunnen worden.

Het is bijzonder om te zien dat je in vier bijeenkomsten zo’n goede band opbouwt met iedereen. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. We hebben ook veel van elkaar geleerd. Zo gaf iemand de tip om te stoppen met roken. Zij heeft het geld dat ze anders aan sigaretten had besteed, opzij gezet en daardoor kan zij nu een auto kopen. Het was zo’n simpele tip, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht,.’ zegt één van de cursisten.

Onder begeleiding van twee docenten hebben de cursisten orde aangebracht in hun administratie. ‘Ik ben dit gaan doen omdat ik onder bewindvoering sta en daar wil ik van af. Ik wil mijn leven weer oppakken. Ik ga mijn studie afmaken en weer verder met mijn leven. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kinderen,’ zegt één van de cursisten.

Tijdens de laatste bijeenkomsten hebben de cursisten een certificaat in ontvangst mogen nemen. ‘Ik heb hier zo veel geleerd,’ zegt één van de cursisten. ‘Nu ga ik weer een beetje in mijzelf geloven!’

De training ‘Grip op geld’ is een samenwerking van De Bibliotheek De Groene Venen en Stichting ZO!, voorheen bekend als Welzijn Zuidplas. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties is besloten de training nogmaals te organiseren in oktober. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op via a.markus@stzo.nl of naar taalhuis@bibliotheekdegroenevenen.nl.

Advertentie