8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Grote belangstelling voor toekomst zwembad de Sniep in 2030

Van 9 tot en met 22 juni konden de mensen meedenken over de toekomst van het Gouwebad de Sniep in Waddinxveen na 2030. 1.903 mensen vulden de vragenlijst in. Hiervan komt het grootste deel uit Waddinxveen (87 procent). Wethouder Brigitte Leferink (Sport): “Wat ontzettend fijn dat zoveel mensen de vragenlijst hebben ingevuld. De toekomst van het zwembad is een onderwerp dat leeft. Heel hartelijk dank voor het meedenken.

De komende tijd gaat de gemeente Waddinxveen de resultaten verwerken in een visie. “We willen antwoord krijgen op de vraag of Waddinxveen na 2030 een zwembad moet houden. En zo ja, wat voor soort zwembad het dan moet zijn. Hierbij kijken we niet alleen naar de uitkomsten van de vragenlijst. We hebben bijvoorbeeld ook gesprekken gehad met gebruikers van Gouwebad De Sniep en het Platform Sport Spel en Bewegen” staat in het persbericht van de gemeente. Daarnaast kijkt Waddinxveen naar welke soorten zwembaden er mogelijk zijn en wat een nieuw zwembad kost, net als naar het aanbod van zwembaden in de gemeenten om Waddinxveen heen. Alle resultaten verwerkt de gemeente in een visie.

Eind 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van het zwembad. Hierbij maakt de raad gebruik van de visie die we straks opstellen. We verwachten dat de visie uiterlijk begin november klaar is.

Advertentie