8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

‘Waddsup’ winnende naam voor participatieplatform

Het nieuwe participatieplatform van de gemeente Waddinxveen heeft een naam. De naam Waddsup, een idee van de Waddinxveense inwoner Jeroen Helbers, kreeg tijdens de 2e ronde de meeste stemmen. De bedenker van de winnende naam ontvangt een OPW-cadeaubon van wethouder Kirsten Schippers van Samenlevingsparticipatie. Ook twee inwoners die stemden op één van de namen krijgen een OPW-cadeaubon.

Inmiddels hebben 208 mensen zich geregistreerd voor het nieuwe online participatieplatform. Er werden 55 ideeën voor een naam ingediend. Op de 5 geselecteerde namen brachten 87 inwoners hun stem uit. De naam ‘Waddsup’ was met 28 stemmen net iets populairder dan de naam ‘Wad denkt u?’ die 25 stemmen kreeg. De overige namen moesten het met veel minder stemmen doen.

Wethouder Schippers kijkt terug op een geslaagde start van het participatieplatform: “Ik vind de naam fris en leuk. En ik ben echt blij met zoveel ingediende namen en betrokkenheid. Het bedenken van een naam is vooral leuk. Na de zomer gaat het om de leefomgeving van inwoners. Dit platform gaat ons dan echt helpen bij het betrekken van inwoners bij beleid en projecten. Dat heeft deze geslaagde start wel bewezen!”

In de zomer gaat de gemeente aan de slag met het verder opbouwen van het online participatieplatform. Wethouder Schippers: “We kunnen dan na de vakantie weer nieuwe projecten aan de inwoners voorleggen. We kijken daarbij naar groenprojecten, herinrichtingsprojecten, maar ook naar nieuwe ontwikkelingen zoals de Noordkade en het Sleutelkwartier. En als corona het toelaat komt er dit jaar ook weer een Meet & Match en een oktober participatiemaand. Ik zie er nu al naar uit!”

Advertentie