8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland primeur voor Moordrecht

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat een grote groep Molukkers via schepen over zee in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de ‘’Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland’ vervaardigd.

In samenspraak met de Molukse gemeenschap heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om deze expositie naar Moordrecht te halen, ook omdat het 60 jaar geleden is dat de Molukse wijk in Moordrecht ontstond. Deze unieke tentoonstelling is in Nederland voor het eerst te zien in Moordrecht, daarna gaat hij het land door. Vanaf de officiële opening op zaterdag 11 september is de tentoonstelling drie weken lang te bezichtigen bij de Brede School aan de Oudersvrucht in Moordrecht.

Momenteel is er landelijk veel aandacht voor de Molukse geschiedenis. Ook het college van Zuidplas wil hier niet ongemerkt aan voorbij gaan. De interactieve tentoonstelling bestaat uit zes zeecontainers en vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951 aankwam in Nederland. Het verhaal dient als inspiratie voor nieuwe generaties. En niet alleen Molukse generaties maar ook generaties van andere bevolkingsgroepen die worstelen met hun plek in de Nederlandse samenleving. Daarom vindt het college het belangrijk dat de tijdelijke tentoonstelling voor iedereen toegankelijk is. De locatie bij de Brede School en bibliotheek op de hoek van de Schuddebeurslaan en Oudersvrucht is als beste uit de verf gekomen.

Tijdelijk kan de buurt een paar parkeervakken niet gebruiken. Om zoveel mogelijk parkeerplekken te sparen heeft de gemeente ervoor gekozen om de containers deels in het gras te plaatsen. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd. In de communicatie over de expositie zullen belangstellenden en bezoekers zoveel mogelijk worden uitgenodigd om met de fiets of lopend te komen.

Meer informatie

Nadere informatie over ‘Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland’ en het programma in september volgt op een later tijdstip.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg