8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Gemeente Waddinxveen koopt tennishal op sportpark de Sniep


De gemeente Waddinxveen is vanaf 1 september 2021 de nieuwe eigenaar van de tennishal op sportpark De Sniep. De huidige eigenaar liet de gemeente eind juni weten dat er een koper was voor de hal. De eigenaar moest dit laten weten omdat de gemeente Waddinxveen het eerste recht heeft om de hal te kopen. Tijdens een besloten raadsvergadering op 8 juli besloot de gemeenteraad unaniem om gebruik te maken van dit eerste recht van koop.

De tennishal kan op meerdere manieren gebruikt worden

Zo kan de locatie van de hal in 2030 een goede plek zijn voor een nieuw zwembad. Over de toekomst van het zwembad na 2030 neemt de gemeenteraad eind dit jaar een besluit. Maar de koop van de tennishal zorgt er ook voor dat Waddinxveen makkelijker met gebruikers van sportpark De Sniep kunnen schuiven, als dat nodig is.

Na de verkiezingen in maart 2022 wil de gemeente Waddinxveen starten met het maken van een plan voor het hele sportpark. Dan wordt duidelijk of verschuivingen nodig zijn. Daarnaast is het mogelijk dat de tennishal nog tijdelijk wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tennissport. Als er geen sprake is van tijdelijk gebruik, dan wordt de hal na 1 juli 2022 gesloopt. Waddinxveen sloopt hal dan voor de veiligheid van de omgeving. Want leegstaande gebouwen krijgen vaker te maken met vervelende activiteiten zoals vandalisme en inbraak. Dit wil de gemeente voorkomen.

Advertentie