8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Mediterraan Moordrecht officieel van start (+video)

Met het openen van een lint heeft burgemeester Weber van Zuidplas afgelopen zaterdag het Mediterrane Moordrecht van start laten gaan. Jan-Pieter van IJzendoorn en Ron Eikenhout van Galerie Mevrouw Boon hebben met buurtbewoners de Dorpssstraat, de Westbuurtstraat en de Visserssteeg omgetoverd tot een mediterraans dorp.

Het Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en Gemeente Zuidplas hebben een financiele bijdrage geleverd en met de buren is de hele buurt volgehangen met waslijnen die je alleen tegenkomt aan de Italiaanse of Spaanse kustplaatsen.

Het Posthuis is voorzien van muurschilderingen waardoor het slooppand nu een andere uitstraling gekregen met stalen platen die nu ogen als houten luiken. Voor de deuren van de woningen staan nu potten met planten en wordt er nog van allerlei dingen georganiseerd de aankomende tijd.

Naast omwonenden en vrijwilligers was mevrouw Boon zelf aanwezig. Met haar rollator ging ze mee met de wandeltocht en sloot zij, net als de anderen, af met een glas Sangria bij Meer Genieten in de Dorpsstraat.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg