8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Dit jaar weer hondenzwemmen in Polderbad

Na een jaar overgeslagen te hebben, is er op 18 september weer hondenzwemmen als afsluiting van het buitenbad van het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op die dag mogen honden en baasjes samen zwemmen en/of samen van de glijbaan af. Hierna laat men het buitenbad leeglopen en wordt het onderhouden.

Sportstichting Zuidplas heeft dit jaar een heel programma bedacht rond het hondenzwemmen, zo is er een demonstratie van dogfrisbee door de Floaters, kunnen er door Mara Fotografie portretfoto’s van de hond worden gemaakt, geeft Happy Dog alle honden een snack zolang de voorraad strekt en zijn er vier kramen waar bezoekers voor hun huisdier kunnen shoppen.

De toegang is voor zowel een hond als voor een mens 2,50 euro en inschrijven is verplicht. Dit kan vanaf 1 september op de website www.sportstichtingzuidplas.nl en dan zijn ook de openingstijden bekend. De volgende afspraken gelden :

  • Honden moeten sociaal zijn naar mens en dier
  • Honden mogen alleen gewone halsbanden of tuigen dragen (geen slipkettingen, prikbanden enz.)
  • Het toezichtpersoneel is er voor de veiligheid van zwemmers, baasjes dienen zelf goed op hun honden te letten.

Zie hieronder een terugblik op de eerdere jaren

Advertentie