8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

In 2020 halvering aantal reizigers stations Nieuwerkerk en Waddinxveen

De NS maakte op 9 augustus hoeveel reizigers er zijn in en uitgestapt op de stations in Nederland in het jaar 2020. In tegenstelling tot eerdere jaren waren er geen stijgingen waar te nemen. Vanwege het coronavirus daalde het gemiddelde in- en uitstappers per dag fors per dag.

Op Station Nieuwerkerk aan den IJssel daalde de in- en uitstappers met 54% van 3709 tot 1694 per dag in het jaar 2020. Dit is in lijn met de landelijke daling van 55 % over 2020 over Nederland. De NS laat wel weten dat in juli 2021 dit overigens licht terugloopt.  Voor de stations in Waddinxveen liep de daling van 42% in Triangel, 48% in Noord tot aan 50% in Waddinxveen.  De NS is optimistisch voor de toekomst “Ondertussen zien we het aantal reizigers weer toenemen. Begin juli verwelkomden we alweer meer dan de helft van de reizigers terug in de trein, de teller stond op 53%”aldus de vervoerder op hun website.

In de regio waren de dalingen ongeveer hetzelfde, alleen omdat Lansingerland-Zoetermeer tevens een Randstadrail functie heeft is daar de daling maar 27%. Vanwege het stilvallen van een langere tijd van het vliegverkeer is de daling van het aantal reizigers op treinstation Schiphol opgelopen tot 70%.

Advertentie