8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Groeneweg bijna 3 maanden afgesloten door werkzaamheden

De Groeneweg in Rotterdam-Nesselande wordt vanaf 20 september bijna 3 maanden afgesloten voor werkzaamheden. De weg, langs de ringvaart van de Zuidplaspolder, is een verbinding tussen de Brandingdijk en het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel via de Bostelweg.

De gemeente Rotterdam gaat de weg vervangen inclusief rioleringswerkzaamheden en herstel aan de bokconstructie vanaf het water. Al het doorgaand verkeer moet omrijden via de wijk Nesselande of via de N219 en de Europalaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De afsluitingen van de weg (tot aan de Wollefoppenweg) duren tot 11 december, de werkzaamheden worden op 17 december afgerond.

Het werk gaat in diverse fasen waarbij bestemmingsverkeer buiten de fase wel mogelijk is. Wie meer wil weten kan zich aanmelden voor een digitale informatieavond waarvoor aangemeld kan worden bij Dorine de Koning, Communicatie Adviseur gemeente Rotterdam.
Haar e-mailadres is: de.dekoning@rotterdam.nl. In overleg met de deelnemers wordt de definitieve datum van de digitale informatieavond gepland. Op deze informatieavond stelt de gemeente Rotterdam en aannemer EVS het projectteam aan u voor en kunt u hen alles vragen over de werkzaamheden en de planning.

De Groeneweg is van oorsprong een buurtschap geweest in de voormalige gemeente Zevenhuizen maar na de grenscorrectie in 1995 is het onderdeel geworden van de gemeente Rotterdam. De Groenewegbrug en de Zevenhuizense voetbalvereniging Groeneweg hebben hier hun naam vandaan.

De aansluitende Bostelweg is eerder opgeknapt – Dank aan Thom Demmenie voor de foto’s!
Advertentie