8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Oudheidkamer Moordrecht nu ook elke woensdag open

Vanaf woensdag 1 september is Oudheidkamer Het Weeshuis van de Historische Vereniging Moordrecht voortaan ook elke woensdagmiddag geopend voor bezichtiging, van 13.30 tot 16.00 uur. Het erfgoedmuseum toont voorwerpen, documenten, fotoboeken en kunstwerken uit de Moordrechtse geschiedenis.

Momenteel loopt in de oudheidkamer de expositie over Moordrechtse Indiƫgangers, jongemannen uit het dorp die na de Tweede Wereldoorlog hebben gediend tijdens de politionele acties in Nederlands-Indiƫ, het huidige Indonesiƫ. Bezoekers kunnen er ook terecht voor het afgeven van een schenking, of gewoon een praatje over de boeiende geschiedenis van het dorp. De toegang is gratis.

Daarnaast is de expositieruimte elke tweede zaterdag van de maand te bezichtigen, van 13.30 tot 16.30 uur. In de expositieruimte worden de corona-voorzorgsmaatregelen in acht genomen, dus niet te veel bezoekers tegelijkertijd en minimaal 1,5 meter afstand.

Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).

Voor info over de historische vereniging: kijk op historischeverenigingmoordrecht.nl.

In het boek ‘Thuis in Zuidplas’ wordt over de polder geschreven. Eerder schreef ook de Moordrechtse polderopzichter J.W. Schuddebeurs in het provinciale boek ‘De molens van Zuid-Holland’ uit 1980 over de Zuidplaspolder. Ook schreef hij een jubileumboek over de Zuidplaspolder: De Zuidplas 100 jaar.

In de oudheidkamer is nu het portret te bewonder waar hij samen met zijn vrouw op is afgebeeld en Ć©Ć©n van zijn studieboeken.

Advertentie