8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

NS maakt zich op voor drukke maand september – spitstrein rijdt weer

NS maakt zich op voor het nieuwe forensenseizoen. September is traditioneel de drukste maand van het jaar op het spoor. Door het einde van de vakantie beginnen veel mensen weer met werken en reizen studenten weer naar school. Vanaf maandag 30 augustus 2021 is er ook meer les op MBO, HBO en universiteit mogelijk.

Daarom rijdt NS vanaf maandag ook weer alle forensentreinen: extra treinen die voor corona werden ingezet om piekdrukte in de spits op te vangen. Vanaf deze zomer reed NS al de volledige dienstregeling. De spitstreinen Rotterdam-Gouda Goverwelle rijden weer als forensentrein en hierdoor vertrekt er elk kwartier een trein vanaf station Nieuwerkerk en Capelle Schollevaar.

Marjan Rintel, president-directeur van NS : “De komende weken gaat onze samenleving steeds meer open en we kunnen ons vrijer bewegen. Bij NS zien we dan ook dat reizigers gestaag de trein weer weten te vinden. Tegelijkertijd blijft de komende periode onzeker. We zijn nieuwsgierig hoe en hoe vaak mensen weer naar kantoor of school gaan. Deels is dat koffiedik kijken, maar onze collega’s bereiden zich er natuurlijk wel goed op voor. We verheugen ons om steeds meer reizigers in de trein te verwelkomen”.

Nieuwe dienstregeling vanaf december

Ondertussen gaat NS ook door met verdere verbeteringen voor de reiziger. In december start de nieuwe dienstregeling met daarin een aantal grote wijzigingen. Zo zullen we op twee nieuwe trajecten tienminutentreinen rijden: tussen station Schiphol en Rotterdam Centraal en tussen Schiphol en Arnhem Centraal. Voor reizigers betekent dat minder lang wachten en vaker een zitplaats. Daarnaast wordt er volop getest met de nieuwe ICNG en komen er steeds meer compleet vernieuwde dubbeldekkers (VIRM) terug op het spoor.

ICNG Nieuwe intercity
Advertentie