8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Minder treinen in regio door inzet bij Formule 1-weekend

De Nederlandse Spoorwegen (NS) laat in de regio minder treinen rijden. Dit komt door dat aankomend weekend alle capaciteit nodig is, om de bezoekers van de Formule 1 wedstrijden in Zandvoort te kunnen vervoeren.

De NS rijdt tijdens dit lange raceweekend iedere dag vanaf circa 7.30 uur – 22.00 uur ongeveer iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee en zet hiervoor 300 medewerkers in om dit in goede banen te leiden. Daarom rijden er minder sprinters en intercity treinen in de regio.

Op vrijdag 3 september rijden er geen spitstreinen tussen Gouda Goverwelle-Gouda-Nieuwerkerk- Capelle richting Rotterdam Centraal. Ieder uur rijden er tussen Goverwelle en Rotterdam 2 sprinters en richting Den Haag 2 sprinters. De intercity tussen Den Haag en Deventer (die in Gouda stopt) rijd tweemaal per uur in plaats viermaal.

Op zaterdag 4 september en zondag 5 september worden het aantal intercity treinen tussen Utrecht – Gouda – Rotterdam en Gouda – Den Haag gehalveerd. Hierdoor rijden er 2x per uur een intercity in plaats 4x per uur.

Wie in het weekend van 3, 4 en 5 september met de trein gaat reizen krijgt van de NS het advies om ruim de tijd voor de treinreis te nemen en roept op aan de reizigers om een check vooraf de Reisplanner of NS-app te doen. Het advies is om tijdens de reis rekening te houden met gewijzigde vertrektijden en sporen.

Advertentie