8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

PvdA/GroenLinks Zuidplas start met een Ombudsteam (+video)

De PvdA/Groenlinks fractie in Zuidplas is gestart met een Ombudsteam. Het team wil op deze manier dichterbij en in contact staan met burgers, een afgevaardigde van een organisatie en/of onderneming (hierna aangeduid als klant) en ook eventuele politiek bestuurlijke (knel)punten ontdekken.

Wat de teamleden bindt, is de wens om te helpen en het verschil te maken voor de klant. Dat kan onder meer door een luisterend oor te bieden, of door het geven van advies, bemiddelen, praktische ondersteuning of (door)verwijzingen naar de juiste instanties.

Het Ombudsteam bestaat uit vijf mensen : Martin Damen, Jacques Bovens en Sep Pouwels, Aad Stuivenberg en Annemarie Stootman, die allen jarenlang ervaring opgedaan hebben als raadslid, fractie-ondersteuner en bestuursfuncties bij diverse (vrijwilligers)organisaties.

Het ombudsteamlid zal, als dat mogelijk is, direct na opname van een vraag contact met de vragenstelelr opnemen en advies geven. Het kan ook zijn, dat het teamlid nader onderzoek moet doen en/of eerst samen met collega-teamleden naar mogelijkheden zou zoeken. De teamleden informeren de klant dan over de gang van zaken en welke eventuele terugkoppelingstermijn ingepland kan worden.

Wanneer een instantie hiervoor benaderd moet worden, doen het ombudsteam dat alleen met toestemming van de klant. Ook voor het registreren van noodzakelijke persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer, dorp of buurtschap en -bij persoonlijk bezoek- straat en huisnummer) vraagt men nadrukkelijk de toestemming van de klant.

Contact met het Ombudsteam PvdA/GroenLinks Zuidplas kan per e-mail op pvdagroenlinkszuidplas@gmail.com, dat uitsluitend voor het Ombudsteam wordt gebruikt. Raadslid Sep Pouwels legt het uit in de onderstaande video

Advertentie