8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

SBKZ lezing over vrouwelijke impressionisten – Expositie Winterschilder en Licht

Per 1 september is een nieuw cultureel seizoen begonnen en de stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) is van plan daar de nodige invulling aan te geven. Zo ligt het in de planning om dit seizoen maar liefst een tiental lezingen te organiseren. Deze worden in principe allemaal gehouden in Dorpshuis Swanla, Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen, beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur.

De entreeprijs voor Vrienden van SBKZ bedraagt € 5, Niet-Vrienden betalen € 10. Voor € 20 ben je een jaar lang Vriend van SBKZ. Op onze site www.sbkz.nl staat aangegeven hoe je een Vriendenbijdrage kunt betalen.

We beginnen onze lezingencyclus op 14 september a.s. met een lezing over Vrouwelijke Impressionisten. Mannelijke impressionisten zijn alom bekend: Monet, Renoir, Pisarro enz. Maar ook vrouwen konden er wat van. Namen? O.a. Berthe Morisot en Blanche Hoschedé- Monet (jawel, de vrouw van ..). Over deze en andere kunstenaressen houdt Wendy Fossen een boeiende lezing.

Expositie

Afgelopen jaar hebben we een tweetal projecten georganiseerd te weten “Winterschilder” en “Licht”. De kunstenaars die daaraan hebben meegedaan zullen hun werken exposeren op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober a.s. De expositie vindt plaats in atelier Fatamorganaa van Gerard Hol aan de Dorpsstraat in Zevenhuizen.

Deze expositie wordt op 1 oktober om 17.00 uur officieel geopend door wethouder Cultuur Jan Verbeek onder het genot van een hapje en drankje. Uiteraard bent u allen voor deze opening van de expositie uitgenodigd. Mocht het die dag niet lukken, kunt u alsnog op zaterdag of zondag een kijkje nemen tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Werk van Antoinette Micke in kader van Winterschilder
Advertentie