8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

PGCZ : Leerlingvervoer Waddinxveen in touringcars totaal onacceptabel

Het Platform Gehandicapten en Chronische Zieken heeft afgelopen weekend met verbazing kennis genomen van het onderstaande bericht van de gemeente Waddinxveen op het medium Facebook:

Het platform heeft direct contact opgenomen met Connexxion : “Ons werd verteld dat het om twee bussen gaat, die zullen worden ingezet vanaf diverse opstapplaatsen in Waddinxveen naar drie scholen, te weten De Ark, De Oostvogel en het Taalplein. Ook gaf men aan dat de gemeente hen de zwarte piet toeschoof terwijl de gemeente op het laatste moment nog 70 kinderen had aangemeld bij Connexxion voor gebruik van leerlingenvervoer. Desgevraagd kon men niet vertellen of dit om een tijdelijke oplossing ging“. In Zuidplas worden geen touringcars ingezet maar ook daar waren op de sociale media diverse klachten over de eerste week van deze nieuwe vervoerder te lezen.

Deze kinderen zijn gebaat bij structuur in veilige omgeving, veelal met zo min mogelijk prikkels

Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken

PGCZ noemt het totaal onacceptabel dat kinderen, die voor het vervoer een achterliggende reden hebben, op deze manier van en naar school moeten reizen in plaats van het normale deur tot deur vervoer. “Deze kinderen zijn gebaat bij structuur in een veilige omgeving, veelal met zo min mogelijk prikkels” legt PGCZ uit in haar nieuwsbrief. Het aangehaalde capaciteittekort bij Connexxion kan geen reden zijn volgens het platform, Connexxion had bij de inschrijving hier al rekening mee moeten houden.

Het platform gaat zo snel mogelijk in gesprek gaan met de contractmanager, Connexxion en de wethouder. Men wil dat deze situatie zo snel mogelijk ongedaan moet worden gemaakt. Connexxion heeft na een aanbesteding het contract over genomen van Wegman. Het platform roept op om zowel in Zuidplas als in Waddinxveen alle problemen te melden : bestuur@pgcz.nl

Advertentie