8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Draaiende molens in het licht bij molenviergang Tweemanspolder

Tijdens de Nationale Monumentendagen op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn de vier molens in de Tweemanspolder weer in volle glorie te bewonderen. Deze molens, die de afgelopen jaren en een excellente onderhoudstoestand zijn gebracht, draaien op zaterdag 11 september van 10.00 tot 22.00u extra lang en worden vanaf 7 september ‘s avonds met schijnwerpers aangelicht.

Een uitgelezen moment om dit unieke monument te bezoeken en de molenaars met hun hulpmolenaars te ontmoeten. Zij zijn graag bereid om U te verhalen over de rijke historie van deze viergang. Bovendien kunt U bij de kraam van de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied souvenirs, waaronder een kruikje van het ongeëvenaarde Boezemwater, verkrijgen.

De verkopen aan de kraam komen geheel ten goede aan de financiering van het onderhoud aan de molens, zodat U met de aankoop van een aandenken ook direct bijdraagt aan het in stand houden van de 4gang.

Fotowedstrijd

Tegelijkertijd wordt voor deze periode een fotowedstrijd uitgeschreven. Voor de mooiste foto’s zijn prijzen beschikbaar, waaronder in ieder geval een kruikje Boezemwater.

Advertentie