8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Stedenbouwkundige Zuidplas ziet alternatief plan vijftigerjarenbuurt Moordrecht niet zitten

De gemeente Zuidplas gaat niets doen met het alternatieve plan voor de vijftigerjarenbuurt in Moordrecht behalve een wandelpad uit het plan overnemen. Dat is terug te lezen in een informatienota die het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Arnoud de Boer heeft dit plan gemaakt omdat dit beter bij het dorp past dan het plan van de gemeente Zuidplas en Mozaiek wonen. Op verzoek van raadsleden Rodenburg (SP) en Meppelink (CDA) in de gemeenteraad van eind juni heeft wethouder Hordijk er naar laten kijken door een stedenbouwkundige.

Deze stedebouwkundige geeft in een bijlage een analyse van hoe hij tegen het plan aankijkt. Dit plan bevat juist laagbouw en niet de voorgestelde hoogbouw en heeft ook nog 8 woningen meer dan het originele plan. Maar de stedenbouwkundige laat eigenlijk van de hele opzet geen spaan heel en laat daarmee dit bijzondere burgerinitatief vallen dat juist veel steun kreeg van de inwoners van Moordrecht.

Zijn conclusie is dan ook : ‘Het is ernstig de vraag of de gemaakte keuzes voor het alternatief leiden tot een wijk met een dorps gevoel waarin voldoende ruimte is voor de diverse programma-onderdelen met een goede omgevingskwaliteit. Er zijn ernstige zorgen over het woonmilieu dat hier gecreëerd is. Waar is het woonplezier te vinden, is dit een fijne plek om op een veilige manier te bewegen, spelen en elkaar te ontmoeten?

Het enige wat uit het plan meegenomen wordt is een wandelpad :’Dit wandelpad door de wijk zoals beschreven in het alternatieve plan wordt gezien als een verrijking en wordt doorgevoerd. Het oorspronkelijke plan wordt met deze verrijken verder uitgewerkt en in procedure gebracht‘ laat het college van B&W weten.

Advertentie