8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Ereburger en oud-burgemeester Waddinxveen Bert Cremers overleden

Op 8 september is zijn geliefde Rotterdam de oud-burgemeester en ereburger van Waddinxveen Bert Cremers na een kort ziekbed overleden. Cremers werd in 2009 burgemeester van het Gouwedorp en bleef dat tot oktober 2017. Zijn strijd voor een zelfstandig Waddinxveen was groot en liet zich niet ondersneeuwen door grote buur Gouda.

Burgemeester Nieuwenhuis laat op de website weten : “Als blijk van waardering voor zijn inzet en betekenis voor de Waddinxveense samenleving heeft de gemeenteraad Bert bij zijn afscheid benoemd tot ereburger. Wij zijn hem bijzonder erkentelijk voor zijn werk voor onze gemeente. Wij koesteren warme herinneringen aan hem als bestuurder, als collega en als mens. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Arita, de kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen, nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies“.

Voordat Cremers burgemeester werd, was hij raadslid (1998-2006) van de PvdA in Rotterdam waarvan 2002-2006 als fractievoorzitter in een roerige periode. in 2006 werd de heer Cremers deelraadsvoorzitter in Hillegersberg-Schiebroek. De PvdA in Rotterdam geeft de volgende reactie “Bert heeft in alle jaren vele partijgenoten ondersteund de weg te vinden in de partij en in de raden waarin de partij vertegenwoordigd is, zowel landelijk als lokaal. Bert stond altijd klaar om partijgenoten advies te geven of te dienen als vertrouwenspersoon. We kennen Bert als een zeer warme man en we zullen hem missen“. Cremers was 72 jaar oud.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg