8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Plus laat historie van Nieuwerkerk leven met uniek boek en stickers (+video)

Plus Wensveen in winkelcentrum Dorrestein laat via een boek de historie van Nieuwerkerk aan den IJssel herleven. In het boek is plaats voor ruim 180 foto’s die klanten van de supermarkt krijgen als ze boodschappen gaan halen in de supermarkt. De klanten krijgen 4 foto’s per besteding van 10 euro.

Herman Wensveen, eigenaar van de Plus, heeft de samenwerking gezocht met de Historische Vereniging Nieuwerkerk met als eindresultaat een uniek geschiedenisboek. HVN heeft door hun kennis in het boek veel details uit het verleden kunnen vermelden en leverde de bijbehorende foto’s. Wensveen is vol lof over de samenwerking en het eindresultaat en uit dank schonk hij met een cheque een donatie.

Het eerste exemplaar was voor burgemeester Weber die benadrukte dat het niet alleen veel herkenning was voor oudere inwoners maar dat het boek ook leerzaam voor nieuwe inwoners. Het boek is gratis verkrijgbaar door een bon in in Hart van Holland zat. Wie geen bon heeft kan het halen bij de winkel maar wel zolang de voorraad strekt.

Advertentie