8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Vertraging voor plan Twee Gebroeders – bezwaarmakers naar Raad van State

De bouw van het gezondsheidscentrum met daarboven appartementen op de plek waar nu het vervallen Rabobank gebouw staat aan de J.A. Beijerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel zal zeker tot 2022 vertraagd zijn. Belanghebbenden en omwonenden hebben gekozen om het plan door de gemeenteraad Zuidplas vastgestelde bestemmingsplan aan te vechten.

Dat schrijft wethouder Hordijk in een informatiennota aan de gemeenteraad. In deze informatienota laat de wethouder wel weten dat er 15 extra parkeerplekken gemaakt kunnen worden in de omgeving. Volgens hem komt dit na samen met de buurt in gesprek te zijn geweest.

De ontwikkeling van het leegstaande bankfiliaal van de Rabobank loopt nu al 10 jaar, in 2011 toonde Lidl interesse in het pand. Na veel weerstand van de omwonenden en winkeliers keurde de gemeenteraad in 2015 de nota van Uitgangspunten goed met een grote meerderheid. Lidl heeft echter nooit het plan afgemaakt in de hoop zich aan de Europalaan te mogen vestigigen.

Bij het uitblijven van een plan besloot de Rabobank het aan Stebru te verkopen die in 2018 bekend maakte dat men hier een gezondheidscentrum met hierboven apparementen te willen maken. In januari 2020 werd door de commissie Ruimtelijke Plannen gevraagd om een betere parkeeranalyse.

Uiteindelijk werd in januari 2021 het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. De initiatief groep Dorrestein noemde het een historische vergissing. In het voorjaar van 2022 zal de Raad van State zich over het plan moeten uitspreken, tot die tijd kijkt Dorrestein aan tegen een verlaten bankgebouw.

Schets van de Twee Gebroeders
Advertentie