8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Zilveren hefje voor Waddinxveense dorpsdichter Piet Hardendood

Zaterdag 11 september reikte wethouder Brigitte Leferink (Cultuur) een zilveren Hefjeuit aan de eerste officiële Waddinxveense dorpsdichter: Piet Hardendood. Zij deed dit tijdens het evenement WadCultureel om 14.30 uur op het Marktpodium aan de Houtstraat.

Op 2 juni 2021 stelde de gemeenteraad het Beleidskader cultuur Waddinxveen 2021-2025 vast. De raad heeft hierbij ook de motie ‘Erkenning dorpsdichter’ aangenomen. Met deze motie heeft de raad de ambitie uitgesproken om officieel een dorpsdichter aan te stellen vanuit de gemeente Waddinxveen. En om na te denken over de toekomst van het dorpsdichterschap in Waddinxveen.

Dichters op Donderdag uit Gouda riepen de heer Piet Hardendood in 2018 uit tot dorpsdichter van Waddinxveen. Het college erkent met het uitreiken van het zilveren Hefje de heer Piet Hardendood officieel als dorpsdichter van Waddinxveen. Het zilveren Hefje wordt uitgereikt aan mensen die gezien hun functie ambassadeurs van de gemeente Waddinxveen zijn.

Vergulde Hefje voor Hans Spruitenburg

Hans Spruitenburg ontving het vergulde hefje omdat hij sinds de oprichting voorzitter is geweest van stichting Cultuurhuys De Kroon.  Onder zijn voorzitterschap is het Cultuurhuys een bruisend cultureel hart van Waddinxveen geworden.

De heer Spruitenburg is in juni 2014 als voorzitter aan de slag gegaan met de nieuwe beheersstichting Cultuurhuys De Kroon. Na 7 jaar heeft hij zijn functie in juni 2021 neergelegd. Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de stichting beloonde wethouder Leferink de heer Spruitenburg met een verguld hefje. De heer Spruitenburg heeft samen met het bestuur en de vele vrijwilligers de schouders eronder gezet om het Cultuurhuys te ontwikkelen tot wat het nu is. Daarom heeft hij deze mooie Waddinxveense vrijwilligersonderscheiding verdiend.

Foto : twitter gemeente Waddinxveen

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg