8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Nieuwerkerker voor 233.000 euro opgelicht na bankfraude – dader gezocht

Een inwoner uit Nieuwerkerk aan den IJssel is begin dit jaar opgelicht voor een bedrag van 233.000 euro na bankfraude. De politie heeft via het televisieprogramma Team West van Omroep West een oproep gedaan om de daders te vinden. De uitzending is hier terug te vinden.

De Nieuwerkerker krijgt een brief in de bus, die afkomstig lijkt te zijn van ABN Amro. Hij moet een nieuwe bankpas aanvragen en die activeren. Via een QR-code in de brief komt de man op een site terecht, die erg op de site van de bank lijkt. Daar vult hij met behulp van de e.dentifier zijn gegevens in, waaronder zijn pincode.

Vervolgens meldt de site dat de oude pinpas moet worden doorgeknipt en dat die door een koerier wordt opgehaald. Meneer vertrouwt het, knipt de pas door en geeft hem mee aan de man die voor de deur staat.

De bank komt nooit een bankpas ophalen

Team West

Een aantal dagen later wordt hij gebeld door het fraudeteam van ABN Amro, met de mededeling dat er 233.000 euro van zijn rekening is verdwenen.Het geld is uitgegeven bij winkels en juwelierszaken in Rotterdam en Breda. Ook is er gepind bij een geldautomaat en is de pas gebruikt bij een Mediamarkt in België.

Tijdens het onderzoek blijkt dat dezelfde verdachte bij de MediaMarkt in Rijswijk ook diverse aankopen doet met een pas van een ouder echtpaar uit Hoorn. Hierbij komt de oplichter met een handlanger in beeld. De politie vraagt of de onderstaande persoon wordt herkend. Kent u een van de personen? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg